Verleggen kabels en leidingen bij Terschuur

03-02-2020
890 keer bekeken

Welkom op de projectsite van het project Knooppunt Hoevelaken (A28/A1). Hier vindt u het laatste nieuws, informatie over de werkzaamheden en kunt u terecht met vragen.

Waar zijn we aan het werk?

Bekijk de kaart met alle werkzaamheden

 

 

Om straks de uitbreiding van de A1 ter hoogte van Terschuur mogelijk te maken, moeten de kabels en leidingen die daar in de grond zitten worden verlegd. Het gaat om een waterleiding, elektriciteits- en datakabels en een hoge druk gasleiding.

De kabels en leidingen zijn door een lange boring op de nieuwe plek neergelegd. De lengte van de boring is ongeveer 160 meter. Dit betekent ook dat bij het boorgat 160 meter ruimte moet zijn om de leidingen klaar te leggen, zonder dat de buizen te veel gebogen worden. De werkzaamheden nemen dus aardig wat ruimte in beslag.

Werkterrein ingericht met rijplaten

 

Voordat de nieuwe leidingen in gebruik genomen kunnen worden, worden ze eerst getest. Bij waterleidingen doen ze dit door de leidingen te spoelen met schoon water, totdat het watermonster voldoet aan de waterkwaliteit. Bij de gasleiding gebeurt dit door de leiding onder extra druk te zetten.

De boring is inmiddels klaar. De verschillende bedrijven zijn nu bezig met het invoeren van de kabels, het afsluiten van de oude kabels en leidingen en aansluiten van de nieuwe.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen