Vraag en antwoord

Project Knooppunt Hoevelaken is voor onbepaalde tijd gepauzeerd. Meer informatie over deze beslissing is te vinden in dit nieuwsbericht onder 'Nieuws' op deze website.

We ontvangen regelmatig vragen over project Knooppunt Hoevelaken. Hieronder staan een aantal vragen die vaak worden gesteld. Heeft u zelf een vraag, of wilt u iets aanvullen? Laat het ons weten.

Op 23 juni en 19 september 2023 heeft minister Harbers van Infrastructuur & Waterstaat de Tweede Kamer geïnformeerd over de noodzakelijk herprioritering op het Mobiliteitsfonds en zijn besluit om aanlegproject A28/A1 knooppunt Hoevelaken te pauzeren. Dit betekent dat de werkzaamheden aan het project A28/A1 knooppunt Hoevelaken voorlopig worden stil gelegd. Het project gaat daarmee in de “pauzestand” en het bestaande projectteam knooppunt Hoevelaken is ontbonden. De pauzestand van het project betekent ook dat er voorlopig geen antwoord komt op uw ingediende zienswijze en er geen verdere stappen worden gezet op het gebied van grondverwerving.

Het project is voor onbepaalde tijd gepauzeerd. Het is dus niet bekend wanneer het project weer van start gaat. 

Er zijn voorbereidende werkzaamheden gestart, we onderzoeken bijvoorbeeld de bodemopbouw, natuur of archeologie en verleggen alvast kabels en leidingen. Wanneer we officieel met de werkzaamheden starten kunnen we nog niet zeggen.

Het is altijd mogelijk om contact met ons op te nemen met specifieke vragen over het project.

Cookie-instellingen