MIRT-brief voorjaar 2023

27-06-2023
3086 keer bekeken

Op 23 juni 2023 heeft minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat de Tweede Kamer geïnformeerd over zijn besluit om het aanlegproject A28/A1 knooppunt Hoevelaken te pauzeren. Dit vond plaats voor het vallen van het Kabinet op vrijdag 7 juli 2023.

Deze kamerbrief kunt u vinden via https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-infrastructuur-en-waterstaat/nieuws/2023/06/23/nieuwe-wegprojecten-op-pauze-geld-en-menskracht-naar-groot-onderhoud.

IenW focust op wat wél kan en zet haar financiële middelen en capaciteit zo in dat de bereikbaarheid en veiligheid daar het meeste van profiteren. Dit betekent inzet op het in stand houden van de hoofd(vaar)wegen en aanlegprojecten die reeds in realisatie zijn. Dit is ook nodig gelet op de staat van de infrastructuur.

Zodra er meer duidelijkheid komt over de situatie van project A28/A1 knooppunt Hoevelaken, informeren we u verder. Naar verwachting is dit in het najaar.

Op woensdag 28 juni 2023 heeft ook een webinar plaatsgevonden over de herprioritering van het Mobiliteitsfonds. Kijk het webinar (na het accepteren van de cookies) hieronder terug. Je kan het webinar ook hier op YouTube terugkijken: https://www.youtube.com/watch?v=7c4V7j9sFHk.  

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen